Porilaiset nuoret suuntaavat Sports Chanbaran EM-kisoihin

Suomen historian ensimmäiset viralliset Sports Chanbara -ottelijat EM-kisoissa on valittu. Kuusi porilaista nuorta matkaakin toukokuussa Minskiin, Valko-Venäjälle. 

Sports Chanbaran EM-kisoihin valmistautuminen alkoi jo viime vuoden puolella, kun Suomelle osoitettiin epävirallinen kutsu kilpailuihin. Virallinen kutsu kisoihin tuli tammikuussa ja sen jälkeen valmistautuminen on nostettu uudelle tasolle. 

Joukkueen treenimäärää nostettiin viime syksynä kolmeen kertaan viikossa ja edistyneemmille harrastajille alettiin pitää pidempiä sekä kovatempoisempia treenejä. Samalla syvennyttiin ottelutekniikan saloihin, joihin mallia sekä kokemusta on haettu Tsekeistä ja Hollannista. Treenien sisältö muuttui samaan aikaan huomattavasti teknisemmäksi ja ottelijalta vaaditaan enemmän huomiokykyä sekä reaktionopeutta. Ottelija ei voi tyytyä reagoimaan vastustajan tekemisiin vaan hänen pitää suunnitella omaa otteluaan ennalta ja pyrkiä saamaan vastustajalta aloite itselle. 

Chanbara-kisoissa on useita eri ottelumuotoja. Ottelumuodoista ottelijat ovat valinneet itselleen sopivimmat ja niiden pohjalta on luotu sisältöä harjoitusohjelmaan. Jokaiselle tulee muotokilpailu, kihon dosa. Lisäksi kihon dosassa on kolmen ottelijan muodostama joukkue, joita kukin maa saa asettaa yhden. EM-kisoihin osallistuu 17 maata, eli menestyminen vaatii täydellistä onnistumista. Muita kilpailumuotoja ovat kodachi, kodachi+tate, nito, choken free, choken morote ja tanto.

Sports Chanbaran ensimmäinen joukkue Suomesta