Poriin kisamenestystä kendon SM-kisoista

Kendon SM-kisat miteltiin Seinäjoella 23-24.11.2019. Porilaiset osallistuivat lauantaina junnujen taitokisaan, mistä junioriharrastajamme Hiroto Sahi toi kotiin hopeamitallin. Joukkuekisaan porilaiset osallistuivat sunnuntaina Pori-Turku yhdistelmäjoukkueessa, mikä taisteli itsensä pronssimitallille.

Joukkuekisaan Porista osallistui Tuomas Kallio 2. dan, Jarno Hujanen 2. dan ja Aino Rappe 3. Kyu. Kisajoukkuetta täydensi turkulaiset Anni-Mari Laakeristo ja Voitto Vilkama. Porilaiset olivat tyytyväisiä yhdistelmäjoukkueeseen ja yhteistyölle suunniteltiin jo jatkoakin.

”Joukkueessamme oli yhteishenkeä ja taistelumieltä. Turun vahvistuksillemme vielä kiitokset. Heillä oli hyvä meno päällä”, kehuu Aino joukkueen toimintaa.

Pori-Turku joukkue puhalsikin hyvin yhteen hiileen, mistä todisteena on pronssinen mitalli kotiin vietäväksi. Porilaisilta tuli erityistä kiitosta myös joukkueen pistetekijälle, Turun Anni-Marille, joka saikin joukkuekisan Fighting Spirit palkinnon. Kiitosta annettiin myös hyvin järjestetyille kisoille: järjestelyt toimi hienosti, paikka oli hieno ja yleisökin oli löytänyt tapahtumaan. Myös kisojen live-lähetys mahdollisti ottelujen seuraamisen etänä.

Vaikka menestystä tuli, kisat ovat aina ennen kaikkea myös oppimiskokemus. Kisoissa näkee onko kehitystä tullut, mihin tulevissa harjoituksissa tulee keskittyä ja miten kisoihin tulee valmistautua, jotta on kisapaikalla valmis koviin matseihin. Jokainen porilainen löysikin omasta tekemisestään myös niitä kehittämiskohteita, joihin tullaan tulevissa harjoituksissa varmasti kiinnittämään huomioita.

”Kisojen jälkeen itselläkin oli sellainen olo, että parempaan olis pitäny pystyä omissa matseissa, enemmän hyökkäyksiä, enemmän pisteitä -meiningillä”, analysoi Jarno omaa suoriutumistaan.

Omat haasteensa kisaan tuovat myös pitkät kisamatkat. Porin joukkue ajoi Seinäjoelle vasta sunnuntaina. Turkulaiset olivat osallistuneet edellisenä päivänä jo yksilökisoihin, mikä porilaisten mukaan näkyi heidän otteluissaan: meininki oli vireämpi kuin suoraan autosta kömpineiden porilaisten.

”Opittavaa jäi, että miten saa itsensä vireeseen kisaa varten, vaikka tuleekin lähes suoraan autosta kentälle. Se on melkoisen haastavaa, mutta keinoja minulla on varmasti, ne pitää vaan löytää”, pohtii Tuomas.

Kisaamaan oppii vain kisaamalla, mitä kautta saa kokemusta ja rentoutta omaan tekemiseen. Tämän huomasi myös toisiin SM-kisoihin osallistunut Aino.

”Itse olin paljon rennompi kuin aiemmissa kisoissa ja lippukin nousi, mutta ei pisteeseen asti. Näin ollen tavoitteeseeni en päässyt. Tavoitteeni oli voittaa yksi ottelu”, kertoo Aino. 

Harjoittelu siis jatkuu edelleen ja henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi joukkueeseen osallistuneiden tavoitteena on vielä mitallin kirkastaminen tulevissa kisoissa!

Kisan mitalistit: Hiroto Sahi toi kotiin hopeamitallin ja Pori-Turku yhdistelmäjoukkue taisteli itsensä pronssimitallille.