Sports Chanbara Pori jatkaa Euroopan valloitustaan!

Lauantaina 21.11. kisattiin Tshekin Chanbaraliiton järjestämänä ”Stay Safe Open online” -kilpailut. Kilpailu striimattiin Porin Kendoseuran salilta. Kilpailussa oli mukana yhdeksän eri maan edustajia, kaukaisimmat Thaimaasta. Suomesta osallistujia oli kahdeksan, kaikki porilaisia. Kokonaisuudessaan kisoissa oli viitisenkymmentä ottelijaa. Näin korona-aikaan etäkilpailussa kilpaillaan tekniikan puhtaudessa.

Juniorisarjan voitti Laura Kivi ja pronssia saavutti Ellida Tuominen. Pronssimitali-ottelu käytiin porilaisin
voimin, neljänneksi sijoittui Moritz Nie. Laura Kivi saavutti myös Grandmaster-mestaruuden kukistamalla Kadetti-sarjan mestarin.

Aikuisten naisten sarjassa nähtiin porilainen finaali. Sen voitti Heta Reunanen ja hopeaa saavutti Anni Leino. Finaaliottelu jouduttiin uusimaan kolme kertaa ennen kuin hiuksenhieno ratkaisu löytyi. Heta Reunanen saavutti myös Grandmaster-mestaruuden kukistamalla miesten sarjan voittajan, kaksinkertaisen maailman- sekä Euroopan mestarin Slovakiasta. Enni Leino sijoittui neljänneksi.

Kaksi muuta kilpailijaamme, Samuel Simon-Bellamy ja Para Chanbara –urheilijamme Jani-Petteri Laine putosivat alkusarjoissa. Kilpailut olivat heidän ensimmäisensä, vahvempana ja kokeneempana kohti seuraavia kisoja!

Kisastudio oli Prahassa, Tshekissä. Erotuomarit seurasivat otteluita netin välityksellä. Suomesta oli ensimmäisen kerran kansainvälisiin kisoihin kutsuttu tuomariksi Teijo Reunanen.

Menestyksemme noteerattiin maailmalla suuremmin huomioin kuin paikallisessa mediassa.