Porilaismenestystä Suomen ensimmäisissä kendon online-kisoissa!

Porin kendoseura järjesti ensimmäiset kendon katan online-kisat lauantaina 24.4.2021.

Kilpailussa oli Zoomin välityksellä mukana kendokoita pareina Helsingistä ja Porista sekä tuomareita Ranskasta ja Suomessa Helsingistä, Oulusta ja Porista. Parit kilpailivat toisiaan vastaan kendon pitkän miekan katoja tekemällä ja tuomarit arvioivat paremmuutta näkemänsä perusteella – kumpi pareista osoitti paremmin teknistä osaamistaan ja tekemisen varmuutta, liikkeiden harmoniaa ja ”ymmärrystä” katan tapahtumista. Katasarjat suoritettiin kahteen kertaan niin, että parien shidachit ja uchidachit ottelivat vuorollaan toisiaan vastaan.

Tässä muodossa ja online-toteutuksella kendossa ei Suomessa ole aiemmin kilpailtu, joten uuden edessä – ja historiaa tekemässä olivat niin kilpailijat, tuomarit kuin kisajärjestäjätkin.

Porin kendoseurasta kilpailuun osallistuivat Elina Paala 3.dan ja Tuomas Kallio 2.dan (Team Paala&Kallio), sekä Kimmo Servo 1.dan ja Takeshi Servo 6.kyu (Swordbusters). Seuran kataryhmäläisten tekeminen oli vahvaa ja molemmat parit jatkoivat ensimmäisen kierroksen jälkeen finaaliin. Korkeimmalle korokkeelle Team Paala&Kallio, hopealle Swordbusters.

Tulokset

1. sija: Team Paala&Kallio (Pori)
2. sija: Swordbusters (Pori)
3. sija: SanLeeKata さんリーカタ (KKTI Helsinki)

Kuvassa Porin mitalistit: Takeshi, Kimmo, Tuomas ja Elina.