Kevään peruskurssi alkaa näytöksellä 24. tammikuuta 2016

Porin kendoseura järjestää kevään peruskurssin! Tule tutustumaan näytökseen, millaista japanilainen miekkailu on! Näytöksessä pääset tutustumaan kolmeen lajiin: kendoon, iaidoon ja jodoon. Näytöksessä pääset tutustumaan myös Chanbaran harjoitteluun, mikä on Porissa uusi, erityisesti lapsille suunnattu hauska treenimuoto.

Kendō (jap. 剣道, kendō) on japanilaiseen miekkailuun pohjautuva kamppailulaji. Japanin sana “kendō” muodostuu kahdesta osasta: “ken” tarkoittaa miekkaa ja “dō” tässä tapauksessa tietä. Sananmukaisesti kendō on siis “miekan tie”, mutta käytännössä tarkoitetaan japanilaista miekkailua.

Iaidō (jap. 居合道, iaidō) on perinteinen japanilaiseen miekankäyttötaitoon perustuva budolaji, joka keskittyy miekan vetämisen ja sen käytön harjoitteluun yllättävien tilanteiden varalle. Yleisesti ottaen iaidōssa harjoitellaan enimmäkseen muotoja (kata), sekä yksin että parin kanssa. ZNKR (Zen Nihon kendō renmei, jap. 全日本剣道連盟) jōdō on Japanin kendoliiton säännöillä harjoiteltava nykyaikainen budō-laji, jossa käytetään aseena puista 128 cm pitkää jō-sauvaa. Jōdō merkitseekin “kepin tietä”.

Näytös järjestetään sunnuntaina 24. tammikuuta kello 14 Poridojolla (Porin kendoseuran oma sali) joka sijaitsee Kamppailuyhdistyksen tiloissa osoitteessa Satakunnankatu 32, Pori.

Tule tutustumaan lajiin ja löydä harrastus joka sopii kaiken ikäisille!

Omat ryhmät lapsille ja aikuisille. Lue lisää eri ryhmien harjoittelusta Ryhmät-alasivulta. Peruskurssin hinta aikuisille on 80€, junnuille 50€.

Tutustu kendoon myös seuran blogissa: www.karhunkertomaa.wordpress.com

——

Harjoitukset:

Harjoitukset alkavat näytöstä seuraavalla viikolla. Voit tulla harjoituksiin mukaan vaikka et olisi näytökseen päässytkään!

Peruskurssi: keskiviikkoisin klo 18:00-19:30 ja sunnuntaisin klo: 12:00-13:30

Muksut ja junnut: torstaisin klo 17:30-19:00 (muksut mukana 18:15 asti, mutta halutessaan loppuun saakka)

_MG_7901

Kuvat: Janne Pirinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.