Yhdistys

Dai Kuma Ken Kai – Porin Kendoseura ry


daikumalogoDai Kuma tarkoittaa isoa karhua, Ken Kai taas miekkakoulua.

Porin Kendoseura on pienehkö kendoseura, jonka historiasta ei ole puuttunut aktiivisuutta eikä oma-aloitteisuutta.

Seura perustettiin vuoden 1992 tammikuussa ensimmäisen Porissa pidetyn kendon alkeiskurssin jälkimainingeissa. Vetoapua treeneihin saatiin aluksi Turun ja Tampereen kendoseuroista, minkä lisäksi vastaperustetun seuran jäsenet osallistuivat ahkerasti eri puolella Suomea – ja ulkomaillakin – järjestetyille leireille. Muuten treenit pidettiin pioneerihengessä omin voimin.

Porin Kendoseuran jäseniä on vuosien varrella nähty sekä naisten että miesten kendo-maajoukkueiden jäseninä. Seuran Maria Pettersson oli esimerkiksi mukana voittamassa Suomen naisten maajoukkueelle kultaa Euroopan mestaruuskisoissa vuonna 1996. Maajoukkueissa ovat otelleet myös Kari Ruuhilahti, Pertti Kyläniemi, Elina Paala, Jukka Uusisalo sekä Ari Kyläniemi. Nyt myös Suomen iaido-maajoukkueessa on Porilais-edustus Jukka Uusisalon ja Jari Riikosen toimesta.

Myös SM-kisoissa on tullut menestystä. Seuran jäsenistä SM-kultaa ovat ottaneet Kari Ruuhilahti 1996 sekä Ari Kyläniemi 2005. Pertti Kyläniemi on sijoittunut useana vuonna SM-kisojen kahden parhaan joukkoon ja voittanut kahdesti arvostetun dan-cupin. Myös joukkuekisassa on tullut menestystä, viimeksi vuonna 2019 Pori-Turku joukkueen voittaessa pronssia.

Tärkeintä ei ole kuitenkaan kisamenestys vaan hyvä henki. Seurassa on vedetty treenit välillä pienemmällä, välillä suuremmalla porukalla, mutta aina oikeaan asenteeseen ja hyvään perustekniikkaan perustuvaa kendoa tavoitellen. Joku on treenannut aktiivisemmin, toinen harvakseltaan, mutta kaikki ovat olleet aina tervetulleita mukaan. Seuran perustamisvuodesta asti joka kesä Porissa pidetty Pori Jazz Kendo Camp on kasvanut kansainväliseksi suurleiriksi, joka kattaa nykyisin myös Iaidon ja Jodon.

Jos haluat harrastaa kendoa Porissa, tervetuloa porukkaan!

Seuran yhteystiedöt löydät täältä.

Yhdistyksen säännöt: Porin kendoseura ry SÄÄNNÖT